Over GESP

De gemeente Gennep kent een stedenband met San Pedro de Lóvago in Nicaragua. Sinds 1994 geven wij, Stichting GESP, inhoud aan deze samenwerking en - in nauw overleg met het gemeentebestuur – onderhouden wij contacten met de partnerorganisaties in de zusterstad in Nicaragua. Wereldburgerschap en draagvlakversterking voor internationale betrekkingen en verhoudingen zijn uitgangspunten; verbinden en samenwerken kernwoorden. Samen met andere particuliere organisaties en bedrijven ondersteunen we projecten die bijdragen aan de verbetering van de sociale en economische omstandigheden in San Pedro de Lóvago. We richten ons hierbij op drie pijlers: sociale inclusie, basisvoorzieningen en economisch ontwikkeling. 

We werken vraaggericht. De mensen in San Pedro bepalen zelf wat nodig is. Wij begeleiden en faciliteren financiering, kennis en vaardigheden. Zo geven we invulling aan wereldburgerschap hier en daar.

Stichting GESP is op 12 december 1994 ingeschreven in de KvK onder 41064465 en het RSIN-nummer van GESP is 804327506. Ook heeft GESP een ANBI-registratie. GESP is aangesloten bij het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN). GESP werkt samen met veel lokale organisaties en partners.

 

Samenvatting

In deze video vertelt mede-oprichter Jo Opsteegh (1944 - 2018) aan zijn kleinzoon wat GESP is en wat GESP doet. De opname is uit 2016 en opgenomen door Bas van Nieuwland.

 

Bestuur

Ernst de Vries  - voorzitter

Yvonne van Driel - secretaris

Henry van Eldijk - penningmeester

Gilbert van der Mooren - algemeen bestuurslid

 

Het dagelijks bestuur wordt in de uitvoering van haar taken geassisteerd door een groep van gemotiveerde vrijwilligers en adviseurs zoals o.a. Marlies de Loo, Ingrid Veldscholte, Marga Huizinga en Lilian Schouteten. Het bestuur krijgt geen salariëring of beloning voor haar diensten of functioneren (beloningsbeleid). Wel kunnen gemaakte onkosten in bepaalde gevallen vergoed worden (vrijwilligersbeleid).

Het bestuur verwelkomt enthousiaste mensen die als vrijwilligers willen en kunnen bijdragen aan de vele uitdagingen die GESP de komende jaren tegemoet ziet. Heeft u interesse, neem contact op met een van de bestuursleden of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Beleidsplan

Lees het beleidsplan 2017-2019 van GESP. 

 

Privacy

Wij zijn ons er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Lees ons privacybeleid

 

Jaarverslagen

Lees ons jaaroverzicht 2017 en het financieel jaarverslag 2017.

Bekijk ook het jaaroverzicht 2016, het financieel jaarverslag 2016, het jaarverslag 2015 en de jaarrekening 2015.

 

Geul 2017

In 2017 worden er in 4 comarca's zwaartekrachtgedrven drinkwatersystemen aangelegd. Alle betrokken bewoners, die straks een waterkraan aan huis hebben, werken mee. Dit echtpaar graaft een kilometerslange geul, waar later de leidingen in komen te liggen. Van de bron tot huis is soms wel 6 kilometer. 

Een wateraansluiting in huis, betekent naast het gemak, ook tijd voor andere dingen. Vaak moeten de inwoners uit het buitengebied van San Pedro de Lóvago meer dan 1 uur lopen voor drinkwater. Die tijd kan nu productief ingezet worden voor bijv. moestuinieren.

Meer informatie over deze en andere projecten op deze pagina

 

 

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.