Projecten 2017

Ook dit jaar zijn er weer een aantal projecten in San Pedro de Lóvago gestart die GESP ondersteunt en begeleidt.

Hieronder een lijst ingedeeld naar de drie aandachtgebieden die GESP hanteert. Het spreekt voor zich dat sommige projecten overlappend zijn binnen deze onderverdeling. Zo is de aanleg van een waterputten vooal voor de scholen gedacht, maar zullen ook mensen in de nabijheid van deze scholen er gebruik van gaan maken.

In de eerste kolom wordt de titel weergegeven, gevolgd door resp. de uitvoerende partnerorganisatie en periode van uitvoer. In de laatste kolom een toelichting.

Ook zijn er een aantal aanvragen in behandeling of in voorbereiding; hierbij is nog geen implementatietijd aangegeven. 

Voor meer informatie, raadpleeg ons beleidsplan of schreef een mail. 

 

Sociale inclusie 

     
Alle kinderen naar school in Zanzibar, La Sardina en Bulun (4 scholen) Asociación Quitulia feb. - okt. Bekijk deze korte projectomschrijving. Gesponsord o.a. door Kerk in Actie.
Aanleg electriciteitsvoorziening op een school in San Bartolo Quitulia feb. - mrt.

Gesponsord door WeCycle-actie. Lees dit artikel over de afronding van het project!

Uitbreiding Rehabilitatiecentrum Johana Miranda (een dagopvangcentrum voor jongeren met een beperking) Gemeente San Pedro de Lóvago

aug. 2016 - mrt.

 

 

Basisvoorzieningen

     
Vier zwaartekrachtgedreven drinkwaterleidingen in San Bartolo, Los Borges, La Pintada en La Vainilla Gemeente SPL jan. - dec.

Voor meer informatie, bekijk deze korte projectbeschrijving. De aanleg van deze drinkwatersystemen wordt gesponsord door o.a. Hofsteestichting, Gebr. van den Boschstichting en Rabobank Foundation Share4more.

Een zwaartekrachtgedreven drinkwaterleiding voor de school in Bulun (inclusief milieu-educatie) Gemeente SPL & Quitulia mei - dec.  
Twee waterputten voor twee scholen in Zapotal en Zanzibar (inclusief milieu-educatie) Gemeente SPL & Quitulia mei - dec.  
Latrine voor de school in Bulun (inclusief milieu-educatie) Gemeente SPL & Quitulia mei - dec.  

 

Economische ontwikkeling

     
Twee druppelirrigatiesystemen in El Juste Coöperatie El Juste mei - dec.  
Drie korte landbouw- en veeteeltcursussen Gemeente SPL apr. - dec.  
Textiel- en naaiwerkplaats DORCAS    

 

 

 Dorcas JuanitaJuanita van de coöperatie DORCAS vervaardigd een honkbalshirt. Samen met 9 andere leden maakt zij in opdracht kleding. Niet alleen sportkleding, maar ook schooluniformen, trouwjurken en andere kleren. Daarnaast ontwerpen ze zelf ook. Sinds vorig jaar zijn deze vrouwen en een man gestart met het opzetten van dit naaiatelier. De honkbaluniformen waren een eerste grote opdracht. En met succes!  

 

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Mondiaal burgerschap

In het kader van mondiaal burgerschap biedt GESP voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 een drietal activiteiten aan:

- Muurschildering
- Inleefatelier Nicaragua
- Storytelling

Promo LBSNNBekijk dit promotiefilmpje (gemaakt door LBSNN) voor meer informatie of neem contact op met Ernst de Vries. Aanmelden kan via info@gespgennep.nl

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.