Muurschildering op BS Maria Goretti in Gennep

Maria Goretti fragment 2015Op vrijdag 6 november 2015 werden op de BS Maria Goretti twee muurschilderingen onthult. Aanwezig waren o.a. wethouder van de gemeente Gennep, Ed Vandermeulen, Jo Opsteegh (GESP) de Nicaraguaanse kunstenaar Manuel de Jesús Alániz Gámez en de onderwijzers en de kinderen van de BS Maria Goretti. NimaTV was er ook en maakte deze reportage.

Bezoek Burgemeester San Pedro aan Gennep vastgelegd door Nimartv

CWGFIKGWoAE3jDnOp uitnodiging van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua, Stichting GESP en de burgemeester van de gemeente Gennep bezocht de burgemeester van San Pedro de Lóvago in de eerste week van december 2015 Gennep. Mevrouw Elian Mariel Gonzàlez werd enthousiast ontvangen. Zo ook in de Huuskamer in Ven-Zelderheide. Nimartv maakte er een impressie van en interviewde de burgemeester. Bekijk hier de uitzending terug.

Muurschildering De Heggerank in Heijen onthuld

Reportage van de officiële opening van het kunstwerk dat de Nicaraguaanse muurschilder Katy Centeno Escott samen met kinderen uit groep 8 van BS De Heggerank in Heijen in november 2014 maakte. Bekijk de video gemaakt door nimatv.

Sfeerverslag opening Wereldpaviljoen Steyl

Een mooi en sfeervol verslag van de opening van het Wereldpaviljoen op 17 oktober 2014. Deze video werd gemaakt in de serie Tegelen in Vogelvlucht. De reis gaat naar Nicaragua...

Bekijk hier de rapportage (vanaf minuut 7:45). 

Het inleefatelier in het werelpaviljoen

Kinderen van groep 8 van basisschool De Schalm uit Steyl leefden zich uit in het Wereldpaviljoen.

Voor het flmpje daarover van Marijn Poels klik hier ...>>>

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Mondiaal burgerschap

In het kader van mondiaal burgerschap biedt GESP voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 een drietal activiteiten aan:

- Muurschildering
- Inleefatelier Nicaragua
- Storytelling

Promo LBSNNBekijk dit promotiefilmpje (gemaakt door LBSNN) voor meer informatie of neem contact op met Ernst de Vries. Aanmelden kan via info@gespgennep.nl

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.