GESP krijgt echoapparaat cadeau t.b.v. kliniek in San Pedro

Leo Faasen - voorzitter stichting GESP - nam op 2 september 2013 een echoapparaat in ontvangst, dat geschonken is door het Maasziekenhuis te Boxmeer.

Voor de video klik hier >>>

Limburg en GESP helpen, film 2012 van Marijn Poels

De afgelopen twintig jaar heeft GESP in samenwerking met de gemeente Gennep en de lokale NGO diverse projecten uitgevoerd op het gebied van basis- en beroepsonderwijs en versterking van de lokale economie , maar ook gemeentefinancien en strategische planning. Mede dankzij de inzet vanuit Gennep is het de verwachting dat in 2015 alle kinderen in San Pedro naar de basisschool gaan. In Gennep zet de stichting GESP zich in om het mondiale bewustzijn te vergroten en fondsen te werven voor de projecten in San Pedro, o.a. in samenwerking met scholen.
In de documentaire "L1mburg Helpt" wordt de kijker anno 2012 meegenomen naar San Pedro en ziet hij/zij hoe concrete projecten als beroepsonderwijs op het gebied van veeteelt vorm hebben gekregen in San Pedro. Daarnaast biedt het een inkijk in het leven van de mensen in San Pedro en vertelt de burgemeester wat de stedenband voor zijn gemeente en haar inwoners betekent. De opnames vielen toevallig precies samen met het dorpsfestival van het jaar, dat mooie beelden oplevert van de veeboeren-cultuur

Heeft U de uitzending over San Pedro do Lovago gemist op L1 klik dan hier ...>>

Stedenbanden

Voor info over de plaatsen waarmede GESP een stedenband onderhoudt klik op onderstaande tabs.

GESP: Doe mee!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen aan een betere situatie in onze partnergemeente San Pedro de Lovago? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren.

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie (RSIN: 804327506). Daarom zijn uw giften aan ons, voor u fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over GESP, vriend worden of doneren, klik hier. Meer informatie in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen. Door online aankopen te doen.

Bijvoorbeeld door het kopen van een boek, kunt u GESP steunen. Dat kan via YouBeDo. Bij de aankoop van een boek, kunt u 10% van het aankoopbedrag schenken aan GESP. Samen lezen voor ontwikkeling!

Maar ook bij (bijna) alle andere aankopen kunt u ons steunen. Via Goede Doel Shop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Logo Goedshop

Ontwikkeling door verbondenheid. Doe mee! 

Beleef Nicaragua!

Je kunt nu Nicaragua beleven in Nederland. In Steyl - bij Venlo - om precies te zijn. Daar is een compleet dorp nagebouwd in Nicaraguaanse sfeer.

In een Fokker 50 vlieg je naar San Pedro, waar je het gemeentehuis, de bank, de kerk, een fabriek, een woonhuis, een echte winkel en een cacaoplantage kunt bezoeken. In de theaterruimte, genaamd La Cantina, kun je dan heerlijk nagenieten van deze 'buitenlandse' belevenis.

In 2015 verkoos ANWB 't Wereldpaviljoen tot de top drie van het meest maatschappelijke uitjes van ons land.

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Mondiaal burgerschap

In het kader van mondiaal burgerschap biedt GESP voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 een drietal activiteiten aan:

- Muurschildering
- Inleefatelier Nicaragua
- Storytelling

Promo LBSNNBekijk dit promotiefilmpje (gemaakt door LBSNN) voor meer informatie of neem contact op met Ernst de Vries. Aanmelden kan via info@gespgennep.nl

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.