San Pedro en Gennep: Ontwikkeling door uw verbondenheid!

 

Foto Jongens La Palma

Al jaren werken we in het buitengebied van San Pedro de Lóvago samen met partnerorganisaties aan het programma's zoals 'alle kinderen naar school'. Soms gaan kinderen niet naar school, omdat ze moeten werken. Op de boerderij, thuis of elders. Ook moeten kinderen vaak water halen. Soms langer dan 2 uur lopen. Daarom is de aanleg van waterleidingen zo belangrijk. In een kleine gemeenschap is al zo'n zwaartekrachtgedreven waterleiding aangelegd. Het afvalwater uit de keuken wordt weer gebruikt voor de moestuinen rondom huis. Of de tijd kan benut worden voor andere economische activiteiten. Schoon drinkwater, gezonde voeding en naar school: op weg naar een kansrijkere toekomst!

 

Vrienden van GESP doen mee!

In de loop der jaren zijn er veel mensen en organisaties betrokken bij onze activiteiten. Daarvoor onze dank. Een aantal heeft de laatste jaren regelmatig bijgedragen via onze actie 'Vrienden van GESP". Ook u kunt een bijdrage leveren door uzelf actief in te zetten of door ook vriend of vriendin te worden. Dan kunt u blijvend bijdragen en samen werken aan ontwikkeling en verbondenheid.

 

Vriend worden is heel makkelijk

Doordat de stichting GESP door de belastingdienst erkend is als een goed doel is uw gift of donatie fiscaal aftrekbaar. Giften tellen mee voor de giftenaftrek bij uw inkomstenbelasting. Wie periodiek (meerdere jaren achtereen) schenkt, kan deze schenkingen zelfs voor 100% aftrekken. Hiervoor bestaat geen maximum.

We zijn nog bezig met een formulier voor periodieke gisften, maar voor een eenmalige machtiging kunt u hier al een formulier invullenformulier invullen.

Hartelijk dank. Met uw gift kunnen we samen weer mooie ontwikkelingen in gang zetten.

 

 

 

Andere mogelijkheden om GESP te steunen!

 

Shoppen en geven tegelijk via DoelShop

Nu kunt u ook bij veel webshops uw aankopen doen en onze activiteiten in Nicaragua steunen. Via DoelShop kan men namelijk gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. U hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop (zoals Bol.com & Zalando) en een aankoop te doen. Dit kost u geen cent extra!

Het werkt zo: "Als DoelShop.nl een ''klant'' aanlevert aan een webshop krijgen wij een bonus als ''bedankje''. Dit is vaak een percentage van het aankoopbedrag. DoelShop.nl geeft 75% van deze bonus door aan het goede doel van jouw keuze! De andere 25% gebruiken wij voor eigen onkosten.waarbij men 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel kan schenken."

Logo DoelShop logoTips om aan de slag te gaan:

1. Ga naar www.DoelShop.nl en kies "Kies doel/login"
2. Registreer jezelf met je e-mailadres en kies een wachtwoord.
3. Als je ingelogd bent kies je bij "goede doelen" Stichting GESP.
4. Daarna kies je de webshop waar je jouw product(en) wil gaan kopen.

Als u uw aankopen heeft gedaan krijgt u een bevestigingsmail van de desbetreffende webshop én van goededoelshop.nl, zodat u zeker weet dat het allemaal goed is gegaan. In deze bevestigingsmail krijgt u ook te zien hoe hoog het bedrag is wat overgemaakt wordt naar Stichting GESP.

Dus gaat u online shoppen bij een van de aangesloten webwinkels, doe dat dan via doelshop.nl en steun GESP. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

YouBeDo: Met lezen GESP steunen!

logo-navYouBeDo is een online boekenwinkel, waarbij men 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel kan schenken. Zelf zeggen ze daarover: "Boeken verkopen is voor ons een middel om ons doel te bereiken: een eerlijke en rechtvaardige wereld." En daarom voelen wij ons thuis daar... en van lezen worden we allemaal beter!

Koop uw boeken bij YouBeDo en steun GESP.

 

Lever uw gebruikte catridges in bij 123inkt.nl en steun GESP

123logo 72aHeeft u thuis of op het werk nog lege cartridges liggen of is uw printerinkt bijna op? Deze kunnen geld waard zijn! De vergoedingen voor uw lege cartridges kunt u via het recycling programma van 123inkt.nl doneren aan GESP Gennep.

De cartridges worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled, zodat u direct bijdraagt aan een beter milieu. Het opsturen van cartridges (zowel afkomstig van 123inkt.nl als van andere verkooppunten) kunt u geheel gratis doen.

Zo werkt het: 

1. Verzamel lege cartridges.
2. Controleer op 123inkt.nl of uw cartridges in aanmerking komen voor recycling.
3. Vul uw recycle-aanvraag in en selecteer GESP Gennep voor de vergoeding van uw cartridges.
4. U stuurt uw cartridges gratis naar 123inkt.nl.
5. 123inkt.nl maakt 100% van uw vergoeding rechtstreeks aan ons over. 

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

 

Schenk Frequent Flyer Miles

Om de projecten in Nicaragua te monitoren proberen wij één tot twee keer per jaar een bezoek te brengen aan onze partnerstad San Pedro de Lovago. De kosten voor de vliegtickets die hiervoor nodig zijn, zijn aanzienlijk. Omdat wij onze middelen liever inzetten voor de projecten doen wij graag een beroep op u om uw KLM Frequent Flyer Miles te doneren aan GESP. Soms heeft u ze over, soms zijn er te weinig om zelf een gratis vliegticket te boeken; dan kunt u Stichting GESP steunen. Dat kan heel eenvoudig door uw miles te doneren. Wij kunnen dan gratis tickets boeken en zo op onze kosten besparen. Zo helpt ook u GESP.

Stuur een mail naar henry@gespgennep voor meer informatie. Wij nemen dan contact met u op!

 

Steun GESP!

De Stichting GESP werkt samen met inwoners, organisaties en bedrijven uit Gennep en verbindt deze met organisaties en projecten in San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Bekijk de projecten die dit jaar gestart zijn. Wilt u bijdragen? Overweeg dan om medewerker of vriend van GESP te worden. Ook kunt u rechtstreeks doneren. Meer informatie op GESP!

GESPVogel

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL87 RABO 0140 6352 97 t.n.v. Stichting GESP of mail ons. GESP is een ANBI geregistreerde organisatie. Meer informatie ook in onze folder.

Er zijn ook ander manieren om GESP te steunen.

Door boeken te kopen bij Youbedo.com!

En door alle andere aankopen online te bestellen via Goede Doel Shop!

Logo DoelShop logo

En uw lege catridges kunt u inleveren bij 123inkt.nl!

123logo 72a

Ontwikkeling door uw verbondenheid.

Beleef Nicaragua!

Het Wereldpaviljoen in Steyl is een attractie voor jong en oud. Stap in een echt vliegtuig, vlieg naar Nicaragua. Je waant je in het Latijns-Amerikaans stadje San Pedro en beleeft het leven van de bewoners daar. Nicaragua beleven in Nederland. 

Het Wereldpaviljoen is open voor het publiek op zon- en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

Wereldpaviljoen
Sint Michaëlstraat 6a
5935 BL Steyl
077 3745973
reservering.wp@gmail.com 

Werelddoelen

In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Deze Sustainable Global Goals (SDG) zijn een vervolg op de zogenaamde millenniumdoelen.

Het doel is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering maken. Wereldwijd. Deze afspraken lopen tot 2030.

Werelddoelen

Voor GESP zijn deze werelddoelen leidraad in haar beleid. Zie ook beleidsplan.